Horeca zwaar getroffen door coronacrisis

nieuws

Koninklijke Horeca Nederland heeft vrijdag 13 maart bekend gemaakt dat het zich ernstig zorgen maakt over de impact van het coronavirus op de horecabranche. Het zijn vooral de horecaondernemers die grote financiële gevolgen ondervinden van het virus, waardoor Koninklijke Horeca Nederland een brandbrief heeft geschreven aan het kabinet met de vraag over te gaan tot actie.

Uit een onderzoek onder ruim 4.000 horecaondernemers is gebleken dat het aantal annuleringen van reserveringen bijna met de helft is toegenomen (48% meer annuleringen in de afgelopen weken).

Van de ondervraagden geeft 55% aan dat er een grote groei is in het aantal annuleringen, dat nieuwe reserveringen achterblijven en er gemiddeld 33% omzetverlies is als gevolg van het virus.

De impact door de maatregelen is groot en zal door de stijgende onrust langer aanhouden en bovendien alleen maar groter worden.

KHN schrijft dat het omzetverlies voor maart wordt geschat op 33% (ofwel € 630 miljoen) en zal toenemen naar € 700 miljoen per maand, als de rest van Nederland de patronen van Brabant en Amsterdam volgt.

KHN snapt de bezorgdheid van ondernemers, medewerkers en gasten maar vertrouwt op de adviezen van het RIVM. Gasten blijven natuurlijk gewoon welkom in de horeca, maar het advies is om maximaal 100 gasten te ontvangen. Deze maatregel geldt in ieder geval tot 1 April.

Wij willen bij Yellowstone graag een bijdrage leveren aan het succes in de horeca. We kunnen er niet voor zorgen dat je Coronavrij kunt ondernemen, maar willen je wel helpen de komende periode het maximale uit je zaak te halen, zelfs wanneer er minder gasten komen dan normaal.

We kunnen ons goed voorstellen dat medewerkers thuis zitten en dat er meer tijd over is vanwege uitblijvende drukte.

Daarom geven we iedereen die zich aanmeldt voor onze demo omgeving, geen 14 dagen maar 30 dagen toegang en hebben we een extra gratis module toegevoegd waarmee we je laten zien hoe je meer omzet uit bestaande gasten kunt halen.

Meer weten over Wizzflix? Klik hier.

 

Op de hoogte blijven van nieuws en updates? 

 

Schrijf je in voor de mailinglijst om nieuws en updates te ontvangen over Wizzflix plus handige tips voor meer succes in je bedrijf!

 

Inschrijven