Demo Boeken

Menukennis

Moeilijke vragen over het menu beantwoorden als een Foodie! 

In deze module leer je o.a.:

  • De allergenen die je moet kennen 
  • Verschillende vegastijlen
  • Verschillende vleessoorten 
  • Verschillende vissoorten 

Vragen over de module? Vraag het ons!

Afspraak maken
Bibliotheek

Menukennis

Beantwoord vragen over de menukaart als een Foodie! 

In deze module leer je o.a.:

  • De allergen die je moet kennen 
  • Vegastijlen en instinkers 
  • Vleessoorten 
  • Vissoorten 

De demo is gratis en geheel vrijblijvend

Meer weten
Bibliotheek
 

Hoe je met menukennis het verschil kunt maken?

Menukennis komt terug in verschillende niveau's. Allereerst zorgen we ervoor dat iemand de meeste vragen van gasten over het eten kan beantwoorden. Van vis en vlees tot allergenen en diëten. 

In het volgende niveau gaan we verder in op de storytelling van gerechten. Want met een goed verhaal smaakt je gerecht toch een stuk beter?   

Een impressie van de inhoud:

De 14 allergenen die je moet kennen

Er zijn 14 officiële allergenen uitgeroepen door de EU. De wet zegt dat iedere gast recht heeft op duidelijke informatie over het eten. In deze training behandelen we alle allergenen en de producten waarin de voorkomen

 Vegastijlen & Vega instinkers

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een vega levenstijl te volgen. Er zijn diverse vegastijlen, voor de horeca is het belangrijk dat je het verschil begrijpt tussen een vegetariër, veganist en een pescotarier. Daarnaast zijn er veel producten waarvan je vaak niet door hebt dat er dode dieren in verwerk zitten. We behandelen alle vega instinkers.

 Weet waar je vlees vandaan komt

Populair in menig horecabedrijf blijft toch een lekker stukje vlees. In deze training laten we je zien van welke dieren het vlees van de kaart afkomstig is. Zodat jij vragen van gasten beter kunt beantwoorden en gasten met diëten beter kunt helpen. 

 De meest bekende vissoorten

Er zijn meer dan 30.000 soorten vis in de wereld. In deze training richten we ons in deze  op de populaire vissoorten in de Nederlandse horeca. Wanneer jij gasten iets meer kunt vertellen over de vis dan gaat de beleving voor de gast enorm omhoog. Zorg ervoor dat je van de vis op de kaart kunt vertellen of ze mager of vet zijn, zacht of inens, gefileerd of met graden en welke bereidingswijze het heeft.

De meest voorkomende diëten

In de horeca krijgen we er in verschillende vormen mee te maken, dieten vanuit geloofsovertuigingen, zwangere vrouwen die een dieet volgen en regelmatig hebben we ook gasten die bepaald eten mijden, zoals bij een koolydraat-arm dieet. In deze training behandelen waar je op moet letten als je een gast hebt met een dieet.

 Alles weten over schaal- en schelpdieren

De Nederlandse wateren zitten vol met schaal- en schelpdieren. Veel Chefs weten dit en werken er graag mee. In de supermarkten kom je voornamelijk garnalen en mosselen tegen maar er zijn er nog veel meer. In deze training behandelen we de meest voorkomende schaal- en schelpdieren in de Nederlandse horeca.

Zoek je iets wat je nog niet gevonden hebt? 
Vraag het tijdens de demo

Oplossingen

Yellowstone

Partners 

Wizzflix

HorecaNerd

Partner Expert 

Affiliate 

Prijzen

Contact  

Support

Contact ons

📞 041 328 02 36

Trainingen

 

  

 

 

Hostmanship

Events festival

Banqueting  

📞 041 328 02 36